Kunststofspuitgieten of hogedrukgieten?

Voordelen en combinatiemogelijkheden

Hogedrukgietstukken in aluminium- en zinklegeringen hebben enkele voordelen tegenover kunststoffen.

Kunststof en hogedrukgieten, beiden hebben ze hun eigen typische kenmerken die de keuze in de ene of de andere richting beïnvloeden.

Soms versterken verschillende materialen elkaar. Zamak en aluminium lenen zich goed om met andere materialen te combineren. Deze gietstukken profiteren dan van de kenmerken van beide technieken en materialen. Of hoe 1 + 1 meer is dan 2.

Download hier gratis de folder

 

Testimonial: TELEDYNE FLIR VERKIEST ALUMINIUM BOVEN KUNSTSTOF VOOR TRAFICAM VERKEERSCAMERA.

Bezoek ons op de KUNSTSTOFFENBEURS

Waarom staat Pedeo op de Kunststoffenbeurs?

Net omwille van de specifieke eigenschappen van beide producten en het mogelijk huwelijk tussen kunststofspuitgieten en hogedrukgieten. Pedeo ontwikkelt onderdelen samen met u, helemaal op maat van uw project. Het engineering team reikt zowel functionele als esthetische suggesties aan, om samen tot het optimale ontwerp te komen.

Kom langs op de Kunststoffenbeurs op 20 en 21 september in ’s Hertogensbosch. U vindt er Pedeo op stand 279.

Registreer u gratis

Workshop hogedrukgieten

Het doel van deze workshop is u vertrouwd te maken met de basisprincipes van hogedrukgieten (en de verschillen met kunstofspuitgieten en andere vormgevingstechnieken) in ongeveer 3 uur.

De eigenschappen van zamak en aluminium, ontwerpprincipes, nabehandeling en afwerking, elk van deze invalshoeken komt aan bod. Na de theorie krijgt u het productieproces live te zien en kan u de (pas) gegoten onderdelen zelf zien en voelen.

Een goed begrip van de verschillende vormgevingstechnieken bespaart tijd. De ontwerpers maken al vroeg in het ontwerptraject gerichte keuzes en vermijden zo klassieke valkuilen. De conceptfase is dus extreem belangrijk, deze bepaalt het overgrote deel van de kosten over de hele levensduur van een project.

De workshop is gericht op productdesigners, ontwerpers, R&D-medewerkers en inkopers van gietstukken.

Download de flyer van de workshop hogedrukgieten

Meer over de workshop hogedrukgieten.