Hogedrukgietwerk reduceert uw ecologische voetafdruk en maakt u competitiever


Basisprincipes hogedrukgieten

Hogedrukgieten is het minder gekende broertje van de verschillende productietechnieken. En dat creëert opportuniteiten.

Want met een doordacht ontwerp maakt hogedrukgieten u competitiever.

Benieuwd hoe dit werkt?Principe 1: Slank en licht, en minstens even sterk

Grondstoffen en transportprijzen rijzen de pan uit. Elke besparing op gewicht en grondstof is dus mooi meegenomen. Met hogedrukgieten ontwerpt u licht en dunwandig en krijgt u gemakkelijk hanteerbare onderdelen. Met legeringen die voor 100% recycleerbaar zijn, verkleint u ondertussen ook uw ecologische voetafdruk.

Door de hoge druk en de goede vloeibaarheid van de aluminium- en zinklegeringen kunnen wanddiktes tot 1 millimeter gelijkmatig gevuld worden. Met lichte onderdelen vereenvoudigt u de handling en bespaart u op grondstoffen en transportkosten.

De 3-dimensionele vormgeving maakt een optimaal en complex ontwerp mogelijk. Heel wat vormgeving kan in één keer gegoten worden, waardoor uitgebreide frees- en draaibewerkingen overbodig worden en u dus bespaart in productietijd.

Een organische vormgeving geeft een slanke, esthetische en minimalistische look. Door massieve zones om te zetten in een ribbenstructuur wordt het onderdeel opnieuw lichter, zonder in te boeten op de sterkte.Principe 2: Beperk het aantal nabewerkingen

Hogedrukgieten is de meest precieze giettechniek die er bestaat, waarbij zeer nauwe toleranties stabiel, snel en efficiënt kunnen geproduceerd en gereproduceerd worden.

De projectingenieurs van Pedeo Hogedrukgieterij nemen u bij de hand voor het vastleggen van de kritische maten en toleranties. Zij wegen bij elke beslissing de voor- en nadelen met u af. Zo komt u samen tot het beste ontwerp, met als doel een maximale functionaliteit en een stabiele productie, met een minimum aan nabewerkingen.


Principe 3: Integreer functies en details

Eén gietstuk is goedkoper, stabieler en nauwkeuriger dan twee of meerdere onderdelen samen te brengen en te monteren. Daarom bekijken we met u welke functionaliteiten kunnen geïntegreerd worden in één gietstuk. Dit zijn vaak ook de functies van de omliggende producten, zodat u bespaart op onderdelen, handling of bijkomend montagewerk. Zo maken we het hele logistieke proces eenvoudiger en duurzamer.

Het finale resultaat is vaak veel geavanceerder dan het idee waarmee u van start was gegaan. En dat betekent winst voor het hele project. Bij Pedeo werken we immers volgens het principe van co-design. De jarenlange ervaring van onze ingenieurs levert u zo extra meerwaarde op.

Dat is net wat Pedeo doet, met u het meest geschikte gietstuk ontwerpen en dit op de meest ecologische en rendabele manier produceren. Zo helpen wij u competitief te zijn.

Lees meer over onze aanpak van idee tot serieproductie en neem vrijblijvend contact met ons op.