Workshop hogedrukgieten Nederland
Ben je een ontwerper met oog voor efficiëntie en duurzaamheid? Volg dan de Pedeo Workshop Hogedrukgieten op dinsdag 4 februari 2025 in het Mikrocentrum in Eindhoven, at the heart of hightech.
Ik schrijf me in voor de Workshop Hogedrukgieten op 4/2 in Eindhoven (NL)
Als bonus beantwoordt Karine Van Doorsselaer, hoofddocent Ecodesign en materialenleer aan de Universiteit Antwerpen en auteur van het boek ‘Ecodesign, leidraad voor de circulaire economie’, op 4 februari al je vragen rond duurzaam ontwerpen. Want één ding is zeker, als ontwerper heb je de grootst mogelijke invloed op de duurzaamheid van het eindproduct. Door een weloverwogen keuze van de grondstof, de oppervlaktebehandeling, de assemblagetechniek,…
Workshop hogedrukgieten België
Er is een Workshop Hogedrukgieten gepland bij Pedeo in Oudenaarde op donderdag 13 februari 2025.
Ik schrijf me in voor de Workshop Hogedrukgieten op 13/2 in Oudenaarde (BE)
Interesse in een workshop, maar passen 4/02 en 13/02 niet?
Doel van de workshop
Het doel van deze workshop is u vertrouwd te maken met de basisprincipes in ongeveer 3 uur.
De eigenschappen van zamak en aluminium, ontwerpprincipes, nabehandeling en afwerking, elk van deze invalshoeken komt aan bod. Na de theorie krijgt u het productieproces live te zien en kan u de (pas) gegoten onderdelen zelf zien en voelen.
Een goed begrip van de verschillende vormgevingstechnieken bespaart tijd. De ontwerpers maken al vroeg in het ontwerptraject gerichte keuzes en vermijden zo klassieke valkuilen. De conceptfase is dus extreem belangrijk, deze bepaalt het overgrote deel van de kosten over de hele levensduur van een project.
De workshop is gericht op productdesigners, ontwerpers, R&D-medewerkers en inkopers van gietstukken.
Download de flyer van de workshop hogedrukgieten
Wat vinden de deelnemers
De workshop hogedrukgieten van Pedeo Hogedrukgieterij werd al gevolgd door meerdere bedrijven. Naast ontwerpers, productdesigners, volgden ook al verschillende studenten van hogescholen en universiteiten de workshop.
- Sebastiaan Verrept (R&D Engineer – Picanol): “Ook als ervaren ontwerpingenieur steek ik nog wat op uit deze workshop. Het zijn vooral de do’s en don’ts bij het ontwerpproces van aluminium en zink spuitstukken die ik meeneem.”.
- Frauke Willemyns (Junior R&D Engineer – Picanol): “De opleiding helpt me enorm bij het goed ontwerpen van onderdelen voor de Picanol groep”.
- Jonathan Archie (R&D Manager Mechanics and Optics – Barco): “Hoe beter we het productieproces begrijpen, hoe beter de designs en de kwaliteit”.
- Kristof Benoit (Sr. Mechanical Development Engineer – Barco): “Er is een goede wisselwerking tussen ons en de ingenieurs van Pedeo”.
- Mathias Staes (designer – Studio Dott): “Het proces live meemaken geeft een extra dimensie”.
Ook voor u(w ontwerpers) een workshop hogedrukgieten?
Inhoud opleiding hogedrukgieten
We organiseren de workshop op maat van uw bedrijf en houden rekening met de voorkennis en achtergrond van de deelnemers.
- Verschillende giettechnieken voor aluminium (en zink/zamak)
- Wat is hogedrukgieten
- Verschillen tussen zamak en aluminium
- Waarom hogedrukgieten
- Voordelen t.o.v. kunststoffen
- Giettechnische aandachtspunten
- Oppervlaktebehandeling
- Productvoorbeelden
- Bezoek productie
Er is ruimte tot het stellen van vragen tijdens de hele workshop. De rondleiding in de productiehal gebeurt in kleine groepjes en duurt een uur.
Wilt u nu al meer weten over het hogedrukgietproces?
Bekijk dan onze video over het gietproces van zamak en aluminium.