Van idee tot serieproductie

van idee tot serieproductie
van idee tot serieproductie_mobile

Van idee tot concept

Contacteer ons zo vroeg mogelijk, van bij het eerste idee.

Op basis van een schets of idee bekijken we of hogedrukgieten de meest geschikte oplossing is, en dit zowel op technisch, functioneel als economisch vlak. Pedeo adviseert u graag bij de verdere uitwerking tot een concreet concept, en houdt hierbij rekening met een aantal giet- en matrijstechnische richtlijnen. De keuze van het materiaal en de verdere uitwerking zijn het resultaat van de expertise en wisselwerking tussen alle partijen.

Zo levert Pedeo u van in het begin een maximale toegevoegde waarde.

Van concept tot definitief ontwerp

Een nauwe samenwerking is sterk bepalend voor het verdere productieproces en dus ook voor de kostprijs van het onderdeel.

Bij het ontwerp gaat er speciale aandacht naar details die de maakbaarheid en de kost sterk beïnvloeden, zoals lossing, ribben, wanddikte, toleranties, …

Via softwaresimulaties wordt het ontwerp gevalideerd, zodat aanpassingen en optimalisaties mogelijk zijn nog voor de gereedschappen geproduceerd worden.

 

 

Definitieve specificaties en samenwerkingsvoorstel

Na alle besprekingen en optimalisaties worden de kritische maten en definitieve specificaties vastgelegd. Dit vormt de basis voor een samenwerkingsvoorstel met daarin de stukprijs, gereedschapskosten, bewerkingsstappen en levertermijn.

Pedeo engageert zich om tijdens het volledige traject betrouwbaar en stipt volgens deze afspraken te werken.

Aanmaak gereedschappen

Het engineeringsteam van Pedeo zorgt voor de ontwikkeling van de verschillende gereedschappen: matrijzen, trimmatrijzen en eventuele nabewerkingsmallen. Dit gebeurt zowel intern als extern, steeds onder de volledige verantwoordelijkheid en supervisie van Pedeo.

Vaak worden meerdere onderdelen in één meervoudige matrijs samengebracht, om zo de kost te optimaliseren.

Van proefserie tot validatie en vrijgave

Via een proefserie kan u het onderdeel beoordelen op zijn technische, functionele en esthetische eigenschappen. Daarnaast wordt het productieproces geoptimaliseerd en worden de procesparameters vastgelegd.

De proefstukken en bijhorende kwaliteitsdocumenten, – zoals het meetrapport, controleplan en risico analyse-,  worden door en met de klant gevalideerd.

Op basis van deze bevindingen kunnen nog productwijzigingen gebeuren of kan het product vrijgegeven worden voor serieproductie.

Serieproductie

Tijdens de serieproductie worden de vastgelegde procesparameters continu opgevolgd om kwaliteit en reproduceerbaarheid te garanderen. Via het ERP en MES systeem wordt feasibility en traceability gegarandeerd.