Nieuwe inzichten voor de ontwerpafdeling van Barco en Studio Dott

Onlangs waren de ontwerpers van Barco en Studio Dott te gast bij Pedeo voor een workshop hogedrukgieten. Want kennis is de beste voedingsbodem voor creativiteit en innovatie.

Hogedrukgieten is vaak minder bekend dan andere productietechnieken. Het doel van deze workshop is iedereen vertrouwd te maken met de basisprincipes.

workshop hogedrukgieten aanvragen

 

De verschillende invalshoeken komen aan bod

De eigenschappen van zamak en aluminium, ontwerpprincipes, nabehandeling en afwerking, elk van deze invalshoeken komt aan bod. Na de theorie krijgen de deelnemers het productieproces live te zien en kunnen ze de pas gegoten onderdelen zelf voelen en zien.

En uiteraard is er de mogelijkheid tot vragen en eigen inbreng.
De feedback van de deelnemers is alvast positief:

  • Jonathan Archie (R&D Manager Mechanics and Optics bij Barco): “Hoe beter we het productieproces begrijpen, hoe beter de designs en de kwaliteit”.
  • Kristof Benoit (Sr. Mechanical Development Engineer – Barco): “Er is een goede wisselwerking tussen ons en de ingenieurs van Pedeo”.
  • Mathias Staes (designer – Studio Dott): “Het proces live meemaken geeft een extra dimensie”.
 

Co-design next level

Een goed begrip van de verschillende vormgevingstechnieken bespaart tijd. De ontwerpers maken al vroeg in het ontwerptraject gerichte keuzes en vermijden zo klassieke valkuilen.

De conceptfase is extreem belangrijk, deze bepaalt het overgrote deel van de kosten over de hele levensduur van een project.

Wisselwerking van expertise

Uiteraard zijn er de ingenieurs van Pedeo. Met hun jarenlange ervaring begeleiden ze het hele traject, van idee tot serieproductie. Maar zij kunnen niet zonder de input van de ontwerpers. Deze workshop schept het kader, en bevordert de wisselwerking van expertise, elk op zijn domein.

Echt contact

Deze dag is een goed moment om elkaar te leren kennen, zeker nu thuiswerken en videovergaderingen een definitieve plaats hebben veroverd. Echt contact, dat is goud waard voor de samenwerking.

Ook voor uw ontwerpafdeling?

Een workshop voor uw volledige ontwerpteam? Of sluit u liever aan bij een workshop met verschillende bedrijven?

Laat ons iets weten en we bekijken samen de mogelijkheden.