David is meettechnicus bij Pedeo: “Wij maken uw kwaliteit”.

Hogedrukgieten is de meest precieze van alle giettechnieken en dat vraagt om hoog gespecialiseerde technici en state of the art apparatuur. We garanderen dat onze productie nauwkeurig is tot op het niveau van enkele microns (0,001 milimeter). Bij Pedeo zijn we trots op onze medewerkers want customer intimacy start vanuit hun passie voor het hogedrukgieten. Daarom stellen we graag David voor, onze meettechnicus met een hart voor nauwkeurigheid. Hij wil u enkele voordelen vertellen van de nauwkeurige werkwijze bij Pedeo.

 

Onderdelen testen nog vóór ze gemaakt zijn

“Bij Pedeo werken we met vaste meetprotocols om de nauwkeurigheid van onderdelen te testen. Het opmaken van de meetprogramma’s en de meetopstelling is een intensief proces. Aan de hand van software maken we het meetprotocol in een virtuele omgeving nog vóór het eerste onderdeel gemaakt is. Zo winnen we tijd en dat is gunstig voor de time to market voor de klant”, vertelt David.

“De eerste echte metingen gebeuren dan bij de first of tools (FOT) en PPAP onderdelen. Na vrijgave van de samples gebeurt de procescontrole steekproefgewijs volgens afspraken met de klant om op die manier een continue kwaliteit te garanderen. Hogedrukgieten is een near to shape technologie met stabiele maatnauwkeurigheid. Echter wanneer de functie van het product een tolerantie vraagt van enkele honderdsten doen we beroep op een nabewerking in onze CNC-afdeling. Ook daar worden volgens vastgelegde frequenties metingen uitgevoerd om het proces te bewaken”.

 

Splinternieuwe meetbanken

“Ik ben trots dat we als KMO investeren in kwaliteit en in de toekomst”, zegt David, “we kochten voor € 200.000 aan nieuwe Mitutoyo-meetbanken om de hoogste graad van kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Met de nieuwste apparatuur werken is niet alleen leuk voor mij als technicus, maar vooral een meerwaarde voor de bedrijven waarvoor we de onderdelen maken: snel, nauwkeurig, bedrijfszeker en toekomstproof is waar ik iedere dag voor ga”.

 

Procesbeheersing a.d.h.v. statistiek

Dankzij de combinatie van de nieuwe meetbanken en statistische software kan ik de processen goed monitoren en zelfs vóór er toleranties zullen overschreden worden het proces al laten bijstellen. Dit zorgt voor een efficiënt productieproces en garandeert de kwaliteit ook op langere termijn. De vooruitstrevende ingesteldheid van ons bedrijf zorgt ervoor dat ik me nog iedere dag kan ontplooien”, besluit David.

David werkt 19 jaar bij Pedeo en is verantwoordelijk voor de meetapparatuur.

 

Pedeo denkt met u mee

Van bij de ontwerpfase streeft Pedeo naar het creëren van de maximale toegevoegde waarde. In nauw overleg tussen Pedeo, klant en eventuele onderaannemers worden het ontwerp van product en bijhorend proces op elkaar afgestemd. Echte meerwaarde wordt in dit voortraject geleverd.