Co-engineering en klantgerichtheid tillen Pedeo uit Oudenaarde over de Brexit-dreiging heen

Brexit, en toch verdubbeling export naar UK in 2019

Pedeo hogedrukgieterij uit Oudenaarde noteert in 2019 vanuit het Verenigd Koninkrijk bijna twee keer meer bestellingen en opdrachten dan het jaar voordien. En dat terwijl de dreiging van een harde Brexit volop aanwezig is in de media. Het bedrijf gaat tegen de stroom in en zoekt samen met hun klanten proactief naar de beste oplossingen. De UK is, naast Polen en Slowakije een van de groeimarkten voor de producent van onderdelen voor bedrijven uit sectoren als de machinebouw, elektronica, verlichting, auto-industrie, interieur en de bouw.

 

“We gaan niet wachten op Theresa May”

Terwijl toponderhandelaars een harde Brexit proberen af te wenden en er vooral economische onzekerheid en doemscenario’s de media halen, zijn de export vooruitzichten voor Pedeo in Oudenaarde dit jaar opnieuw goed: “Theresa May weet niet hoe het zal zijn na 29 maart dit jaar, Europa weet het niet, premier Michel weet het niet. Daar gaan we dus niet op wachten”, zegt Piet D’Haeyer, Managing Director van Pedeo hogedrukgieterij. “We zijn ook in contact met onze beroepsfederaties en men volgt het er op de voet, maar eigenlijk weet nog niemand hoe het zal zijn na de Brexit. Toch hebben we bij Pedeo geen schrik. Onze aanpak van co-engineering en klantgerichtheid is altijd onze sterkhouder geweest en ook nu blijkt die aanpak vertrouwen te geven aan klanten. We boekten voor 2019 bijna dubbel zoveel bestellingen uit de UK dan in 2018”.

Co-engineering en klantgerichtheid geven klanten vertrouwen

“Tussen een productidee en het product op de markt brengen zit een grondig engineeringtraject”, zegt Piet D’Haeyer. “Deze time to market is een van de belangrijkste elementen voor onze partners in binnen- en buitenland. Alvorens een onderdeel kan gegoten worden, wordt niet enkel het product ontworpen: parallel wordt ook het productieproces ontwikkeld en de supply chain.

Co-engineering en klantgerichtheid zitten al jaren in het DNA van onze onderneming. En net die twee elementen zorgen ervoor dat we de time to market vrij kort kunnen houden. We ontwerpen de mal, nodig voor de productie van de onderdelen, samen met de klant en onze ingenieurs brengen voorstellen tot optimalisatie aan. Optimalisaties die bijvoorbeeld in het productieproces van de klant verdere tijdswinst opleveren”.

Ook harde Brexit geen bedreiging

Zelfs bij een harde Brexit heeft het bedrijf uit Oudenaarde geen schrik. Het economisch model en de mensgerichte aanpak van het bedrijf helpen daarbij: “Als er een probleem ontstaat, gaan we altijd samen met de klant en ons netwerk op zoek naar de beste oplossing. Dat doen we in het geval van de Brexit proactief”, zegt Piet D’Haeyer. “Daarnaast leveren we aan verschillende sectoren in meerdere landen en daardoor spreiden we het economisch risico voor ons bedrijf. Niet enkel de UK is voor ons een groeimarkt. Ook uit Polen en Slowakije zien we een duidelijke stijging van het aantal opdrachten en bestellingen. Het lijkt verrassend dat landen uit Centraal Europa met een bedrijf uit Oudenaarde in zee gaan, maar ook daar kunnen de troeven van onze hogedrukgieterij uitgespeeld worden. Zo houden we engineering en productie in België en dat is dus goed voor de lokale economie”.

Download het persbericht in pdf-formaat

VerdubbelingExportNaarUK

Pedeo hogedrukgieterij zoekt daarom regelmatig technische profielen.

Bekijk onze vacatures. Het bedrijf geeft bij sollicitaties evenveel kansen aan 50-plussers als aan pas afgestudeerden.