De Helden van Pedeo

2020 en 2021, jaren waarin Helden het land doen draaien.

Productie en leveringen garanderen, zodat ook u operationeel blijft. Dat zijn de Helden van Pedeo hogedrukgieterij.

Een jaar waarin we applaudisseren voor de Helden van de Zorg, en affiches ophangen voor de postbode en vuilnisophalers. Ook de industrie kent haar Helden: mensen die op post blijven ondanks rare tijden. Onze drijfveer? Een betrouwbare partner laat zijn klanten niet in de steek.

De medewerkers van Pedeo hebben zich flexibel aangepast aan de nieuwe situatie. Uitgebreide hygiënemaatregelen, mondmaskers, grotere afstand tussen de werkposten, en ook samen lunchen kon niet meer. Toch was de wil om verder te doen groot.

Pedeo is trots op zijn mensen. Als team zijn we erin geslaagd ook het voorbije jaar mooie dingen te realiseren. Om onze medewerkers te bedanken zetten we graag een aantal van hen in de kijker. Maak kennis met Kathy, Hikmat en Jan.

 

Kathy, trotse medewerker

Na het gieten ondergaan de meeste onderdelen een nabewerking: ontbramen, boren, tappen, montage van verschillende gietstukken, … Een belangrijke stap dus vóór de gietstukken geleverd worden.

Kathy werkt in de nabewerkingsafdeling, en was opgelucht dat ze aan de slag kon blijven tijdens de lockdown. De aanpassingen in de manier van werken nam ze er zonder klagen bij. “Thuis zitten is ook maar niets, hier voel je dat je echt iets bijdraagt en dat is goed voor je eigenwaarde.”

Benieuwd waar Kathy’s betrokkenheid vandaan komt?

Lees hier verder

“Ik voel me trots als ik onderdelen tegenkom waaraan ik heb meegewerkt.”

 

Hikmat, extreme precisie

Gietstukken die een extreme nauwkeurigheid vereisen komen bij Hikmat en zijn CNC-machines terecht. “Toleranties tot op enkele honderdsten van een millimeter zijn dagelijkse kost.”

Hikmat heeft in dit proces 2 grote verantwoordelijkheden: het optimaal benutten van de CNC-machine, en systematische controles op de afgewerkte stukken. Het instellen van de machines moet zeer secuur gebeuren: “Het werk is complex, je moet je hoofd erbij houden en dat maakt het boeiend. Het motiveert ook om dagelijks bij te leren.”

Hikmat, een verhaal van precisie.

Lees hier verder

“Je moet je hoofd erbij houden, en dat maakt het boeiend.”

 

Jan, tussen mens en techniek

Voor Jan waren de voorbije maanden extra speciaal. Als preventieadviseur stond de Covid-19 crisis dagelijks op de agenda. Jan zorgde er mee voor dat Pedeo bleef draaien.

“Het is dankzij de proactiviteit en inspanningen van iedereen dat de productie en leveringen zijn blijven doorgaan.”

Lees hier hoe Jan dit heeft aangepakt

“Dankzij de inspanningen van onze mensen kon Pedeo doorwerken.”

Een motiverende omgeving

Een collegiale werkomgeving, waar betrouwbaarheid en streven naar kwaliteit een erezaak is. Pedeo heeft een passie voor mensen, en die mensen hebben een passie voor techniek. Hierdoor kan Pedeo uitdagende projecten waarmaken, en ook in veranderende omstandigheden blijven functioneren.

 

Pedeo hogedrukgieterij denkt met u mee

Een efficiënte dienstverlening en een constante kwaliteit, deze elementen staan voorop bij het ontwerp, de productie en levering.
Dit alles steeds in nauw overleg, als partners die elkaar niet in de steek laten.