De studenten van vandaag maken de wereld van morgen.

Pedeo Hogedrukgieterij staat er voor open om aan studenten een interactieve kennismaking met gebruikte technologieën te laten ervaren. De studenten van het derde jaar richting ‘Mechanical Engineering‘ uit UMons kwamen langs waarbij zij door de managing director Piet D’Haeyer geïntroduceerd werden in de wereld van het hogedrukgieten. Aan de hand van een boeiende presentatie werden de ruime aspecten, zoals het gietproces, de giettechnieken en de toepassingen behandeld. Ook andere opportuniteiten in de evolutie naar een Fabriek van de Toekomst (Factory of the Future) werden geduid en boden de kans voeling met Industrie 4.0 in de praktijk te krijgen.

Dat de meeste studenten in deze voor hen onbekende wereld interesse hadden, werd bewezen door de vele vragen die ze stelden.

Daarna werden door de ingenieurs van Pedeo de studenten rondgeleid, zodat zij de theorie aan de werkelijkheid konden toetsen. Pedeo is van mening dat bedrijfsbezoeken door scholen, bijdragen aan de persoonlijke vaardigheden en aan de fundamenten van de toekomstige loopbaan van de student. Het belang van samenwerking met het onderwijs, biedt naast de voordelen voor de studenten ook voor Pedeo de kans om het bedrijf voor te stellen, en de sector te delen met toekomstige potentiële stakeholders.