Kathy, trotse medewerker

Kathy: “Ik ben een trotse medewerker”

Na het gieten ondergaan de meeste onderdelen een nabewerking: ontbramen, boren, tappen, montage van verschillende gietstukken, … Een belangrijke stap dus vóór de gietstukken geleverd worden.

Kathy werkt in de nabewerkingsafdeling, en was opgelucht dat ze aan de slag kon blijven tijdens de lockdown. De aanpassingen in de manier van werken nam ze er zonder klagen bij. “Thuis zitten is ook maar niets, hier voel je dat je echt iets bijdraagt en dat is goed voor je eigenwaarde.”

Heel betrokken

Kathy is heel betrokken bij het bedrijf: “Pedeo is een heel menselijk bedrijf, en het werk is heel gevarieerd.” Ze is ook best fier op de stukken die ze aflevert: “Ik weet graag waarvoor een onderdeel gebruikt zal worden, dat houdt de focus op de juiste details. Als ik in het dagelijkse leven een stuk tegenkom waaraan ik heb meegewerkt, geeft dat wel een gevoel van trots.”

Kathy’s betrokkenheid komt niet uit de lucht vallen. “Pedeo investeert in zijn mensen en in hun opleiding. Elke collega heeft zo zijn eigen specialiteit, en verzorgt ook de opleiding van de anderen. Dat is nodig, want er zijn heel wat verschillende bewerkingen mogelijk.”

Voor elk nieuw project wordt de beste aanpak besproken en de collega die het werk uitvoert, is hierbij actief betrokken. Deze wisselwerking werkt heel motiverend en levert het beste resultaat. Kathy krijgt vaak projecten waarin het oppervlak van een onderdeel gestraald wordt met fijne kunststof korrels. Haar feedback leverde een aantal procesverbeteringen op, zowel voor de productiviteit als voor de ergonomie. “Het werkt zeer motiverend als ze naar je luisteren”.

“Ik voel me trots als ik onderdelen tegenkom waaraan ik heb meegewerkt.”

Ook werken bij Pedeo Hogedrukgieterij? Ontdek onze vacatures.